Dette er et hobbyprosjekt ved siden av annet arbeid

Som regel bygger jeg ferdig et lite antall kort om gangen.

Leveringstiden kan være alt fra "sendes samme dag" til i verste fall mange uker dersom jeg har gått tom for PCBer eller komponenter.

Leveringstid kan også variere med vær og årstid (solskinn og varme går dårlig sammen med loddebolt!)

Jeg ber om forståelse for dette.

Litt om meg selv og min bakgrunn:

 • Jeg ble for relativt mange år siden utdannet sivilingeniør med spesialisering innen mikroelektronikk og digital signalbehandling.
 • Første del av karrièren jobbet jeg på labben, og fikk være med å utvikle deler av et system som senere har vært brukt til offshore oljeleting over hele verden (streamer-elektronikk, for de som har kjennskap til slikt).
 • Senere jobbet jeg i en bedrift som lager elektronikk-moduler og apparater som brukes i romsatellitter og den Europeiske oppskytningsraketten Ariane-5. Etter hvert ble det mer og mer ledelse og administrativt arbeid, men det er uansett artig å tenke på at dingser jeg har vært med å lage svever rundt der oppe i bane rundt jorda og bidrar til å få blant annet globale meteorologi- og kommunikasjonssystemer til å fungere.
 • Ett av prosjektene det er morsomst å ha vært med på er Soho-satellitten: https://sohowww.nascom.nasa.gov/
  Den er ikke i bane rundt jorda, men ligger og sirkler rundt et såkalt "Lagrange-punkt" langt der ute, hvor tyngdekraften fra jorda og sola er like sterke, slik at den sett fra jorde henger i samme område i retning sola. De som er interessert kan lese mer her: https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_and_Heliospheric_Observatory.
  Bedriften jeg jobbet i leverte til dette prosjektet en stor PDU, som er en slags elektronisk sikringsboks som fordeler strøm til apparatene ombord.
  Soho feiret i 2020 hele 25 år i drift - og det er usedvanlig lang tid. Man regner som regel 10-15 år som forventet levetid for en satellitt.
  Avstanden til jorda er hele 1 500 000 km (!), som er omtrent fire ganger lengre enn til månen. Til sammenligning er avstanden til geostasjonære satellitter "bare" 36 000 km. Radiosignalene fra Soho bruker ca 5 sekunder for å nå jorda, så i astronomisk sammenheng er det ikke langt.
 • De siste 10-15 årene har det blitt enkelt og billig å skaffe elektronikkomponenter direkte fra Asia, som dominerer dette markedet. Det er også kommet mange billige og avanserte utviklingsmoduler av mange typer, som kan programmeres via gratis tilgjengelige systemer (Arduino, PlatformIO etc). Det finnes nå også avanserte, gode og gratis tilgjengelige programmer for utlegg av mønsterkort/PCB. Og da jeg oppdaget denne verdenen var jeg raskt i gang med å gå i gang med elektronikk som hobby.
 • Kortene jeg selger her er bygget rundt ESP8266-chippen fra Espressif, nærmere bestemt ESP-12 moduler som er komplett mikrokontroller med Wifi på størrelse med et frimerke.
 • I senere tid har jeg begynt å jobbe med LoRa-teknologien, som skal muliggjøre sending av små datameldinger over radio mange kilometer (under gode forhold), med så lavt strømforbruk at sensorer etc kan drives på batteri i lang tid. Kanskje kommer det noe slikt her i nettbutikken også etter hvert!